ExAd.me

Friday, July 20, 2007

İSTANBUL'UN HALK PLAJLARI




CADDEBOSTAN PLAJI
40 Yıl önce giriş ücreti 60 para olan Caddebostan Plajı İstanbul Büyük Şehir Belediyesinin çalışmalarıyla geçtiğimiz yaz sezonu açıldı ve Kadıköylülerin deniz hasreti bitmiş oldu. 2 bin kişilik plajda şemsiye ve şezlong ücretli. 25 soyunma kabininin hizmet verdiği plaja duşlar da var. Güvenlik görevlisi ve cankurtaranlarında bulunduğu Caddebostan Plajın'da açlığınızı yatıştırmanız içinde çeşitli yiyecekler ve içecekler alabileceğiniz büfeler bulunmakta.

MENEKŞE PLAJI
Açılışı hijyen koşulları nedeniyle bu yıla ertelenen Menekşe Plajı için 5000 metre küp kum taşındı ve kumsal yeniden düzenlendi. Menekşe Plajında ; 3 büfe, soyunma grupları, WC, çocuk oyun grupları, duşlar, yeşil alan ve otopark çalışmalarıda yapıldı.

FLORYA PLAJI
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sosyal Turistik Tesisler Müdürlüğü; Atatürk Deniz Köşkü – Güneş Moteller önünü kapsayan sahada yer alan Florya Plajı’nın yeniden düzenlenmesi için 15 bin metreküp yeni kum serdi, bin 800 metrekarelik otopark inşa etti, çocuk oyun grubu, WC`ler yaptı. Yapılan diğer çevre düzenlemeleriyle 14 bin metrekarelik bir alan halkın hizmetine açıldı. Bunun 12 bin metrekaresi sahil olarak kullanılmaktadır.
Ayrıca Florya Plajına hiç bir şelikde atık su karışmamaktadır.Kanalizasyon ve yağmur suyu gibi gider boruları Avcılardaki arıtma tesislerine bağlanarak denize karışması önlenmiştir.

FENERBAHÇE PLAJI
Yıllar sonra tekrar açılan Fenerbahçe Plajı 4 bin metrekarelik bir alan üzerine kuruldu.Mısır'dan 35 palmiye ağacı, Tekirdağdan da 400 metreküp kum getirildi ve plaj düzenlemesi yapıldı. Fenerbahçe Plajı 170'i şezlonglu olmak üzere 400 kişiye aynı anda denizden yararlanma fırsatı tanımaktadır.

KİLYOS PLAJI
İstanbul’un telaşından biraz olsun uzaklaşmak ve denizin tadını çıkarmak isteyenler için kent merkezine 1 saat uzaklıkta olan Kilyos Plajı, göz alabildiğince uzanan kumsalı ile İstanbulluları ağırlıyor.Vücudu kavurmayan, duş yapmaya bile gerek bırakmayan az tuzlu lacivert denizi İstanbulluları kendine çeken taraflarından olsa gerek. Ayrıca Kilyos Plajı, kır lokantalarında piknik yapmak, etkinliklere katılmak ve çılgınca eğlenmek isteyenlere ev sahipliği yapıyor.

İstanbul’un 87 ayrı noktasında deniz keyfi…
İSKİ Genel Müdürü Dursun Ali Çodur, İstanbul’un Avrupa ve Anadolu yakasında 157 noktada yaptıkları deniz suyu ölçümlerinde, 87 noktanın denize girilebilir olduğunu, bunlardan 55 noktanın ise deniz temizliği açısından ‘mavi bayrak’ kriterlerinde çıktığını açıkladı.
İSKİ tarafından yapılan ölçümler sonucu denize girilebilir noktalar şunlar:
Avrupa Yakası: Büyükçekmece, Küçükçekmece, Sur dibi Topkapı kavşağı, Samatya Sur içi, Ahırkapı, Sarayburnu, Karaköy, Salıpazarı, Fındıklı, Dolmabahçe, Beşiktaş, Ortaköy, Kuruçeşme, Arnavutköy, Bebek, Rumeli Hisarı, Rumelihisarı İskele, Kireçburnu, Rumeli Kavağı 'Altınkum Plaj', Askeri Plaj.
Anadolu Yakası: Tuzla Deniz Harp Okulu, Tuzla Ankara Su Sporları, Tuzla Mendirek, Pendik'te 4 nokta. Kartal İDO, Maltepe, Küçükyalı, İdealtepe'de 2 nokta, Altıntepe, Bostancı İDO Çamaşırcı Deresi, Bostancı Turşucu Deresi, Suadiye'de 2 nokta, Caddebostan'da 2 nokta, Çiftehavuzlar, Fenerbahçe'de 3 nokta, Kalamış Marina, Moda, Kadıköy İnciburnu, Haydarpaşa, Harem, Üsküdar, Kuzguncuk, Nakkaşbaba, Kandilli, Küçüksu, Anadolu Kavağı, Poyraz'da 2 nokta, Anadolu Feneri, Kınalıada, Burgazada, Büyükada ve Sedefadası'nda 17 nokta. Ağva Yeşilçay ve Pot Deresi, Kilyos'ta 3 nokta, Gümüşdere Plajı, Karaburun Plaj ve Karaburun Dalgakıran, Silivri bölgesinde Güzelce Marina, Kumburgaz.

No comments: